Nové vzdělávací možnosti hvězdáren a přeshraniční spolupráce

10.05.2014 08:33


Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. ve spolupráci s Krajskou hvězdárnou v Žilině pořádají v rámci projektu Brána do vesmíru dvoudenní konferenci s názvem Nové vzdělávací možnosti hvězdáren a přeshraniční spolupráce, určenou pedagogům, pedagogickým pracovníkům, pracovníkům vzdělávacích institucí, žákům a studentům. Akce se koná v areálu Hvězdárny Valašské Meziříčí ve dnech 23. a 24. května 2014.

Na konferenci jsou jako lektoři pozvaní přední odborníci z České i Slovenské republiky na vybrané oblasti astronomie, astrofyziky a vzdělávání. Dále jsou připraveni zástupci obou pořádajících institucí představit a seznámit Vás s novými vzdělávacími možnostmi, didaktickými pomůckami a příležitostmi k další spolupráci s oběma pracovišti.

Akce je určena především pedagogům, pracovníkům vzdělávacích institucí, pracovníkům hvězdáren, žákům vyšších ročníků základních škol, studentům středních i vysokých škol, ale i dalším zájemcům. Díky spolufinancování Evropskou unií v rámci Operačního programu Přeshraniční spolupráce SR-ČR 2007-2013 můžeme v rámci projektu Brána do vesmíru podpořit zájemce o účast formou zajištění a úhrady ubytování (pro 30 osob) a stravy po dobu konání akce. Zajištěno je rovněž drobné občerstvení v průběhu akce.

Tato nabídka je limitována celkovým počtem 49 osob, které můžeme v rámci rozpočtu projektu podpořit. Přihlášky budou evidovány dle data přijetí až do naplnění uvedené kapacity. Pokud Vás tato nabídka zaujala, seznamte s ní, prosím, své kolegy, spolupracovníky, studenty aj.

Vybíráme z programu: přednáška Byly objeveny reliktní gravitační vlny?  (prof. RNDr. Petr Kulhánek, CSc.), Astronomie na Mauna Kea (RNDr. Peter Vereš, PhD.), exkurze do geoparku ve venkovním areálu Hvězdárny Valašské Meziříčí apod.
 

 

Kontakt

Hvězdárna Fr.Pešty Ke Hvězdárně 667
Sezimovo Ústí
39102
602422166 (Feik)
778412560 (Bartoš)
info@hvezdarna-fp.cz